Російські спецслужби шукають агентів у Канаді – ГУР

Російська ФСБ шукає агентів-двійників в Канаді

Російська Федеральна служба безпеки (ФСБ) активно проводить пошуки іноземців у Канаді, які підтримують контакт з розвідками інших держав світу з метою завербування. Про це стверджує пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

Пошук агентів-двійників відбувається у середовищі іммігрантів з Росії та інших країн, які перебували у складі чи під впливом радянського союзу. Свої заклики кремлівська спецслужба просуває, зокрема, через російськомовні засоби масової інформації у Канаді
, - йдеться у повідомленні розвідки.

За інформацією ГУР, у березні 2024 року ФСБ поширила листівку із зверненням. Це звернення вкладали у безкоштовну газету, яку розповсюджують у магазинах «європейських товарів», російських ресторанах, метро, окремих школах, лікарнях та житлових комплексах міста Торонто.

Цікаво, що вказане видання позиціонує себе продемократичним та антипутінським, однак може бути лише прикриттям та способом відвернення уваги місцевих безпекових структур
, - зазначає пресслужба розвідки.

Підозри щодо Росії та підпілля в Україні

Раніше було повідомлено, що російські спецслужби готуються до організації теракту, який має на меті звинуватити українських партизанів та учасників підпілля. Партизани стверджують, що Росія планує теракт та спробує звинуватити у цьому «Атеш». Існує декілька доказів та очевидних знаків системної кампанії проти учасників підпілля. Це має на меті мобілізувати якомога більше росіян, які мститимуть за «українські теракти».