Російські священники вигадали, як захистити країну від паводка (відео)

Російські священики захищають Курганську область від паводка

Російські священики вирішили провести релігійний обряд, щоб захистити Курганську область від паводка. Таке відео було опубліковано в мережі.

Наразі проводиться плановий обліт для моніторингу паводкової ситуації, який поєднано з профілактичними заходами.

Глава Курганської митрополії розповів, що до нього зверталися місцеві православні з проханням здійснити обліт через загрозу повені.

Початково планувалося, що на об'єкті будуть присутні й чиновники, але наразі там присутні лише священики та фахівці з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, у прикордонних з Казахстаном регіонах РФ продовжується масштабна повінь, яка була викликана аварійним скиданням з водосховищ. А одне з російських міст Курган ризикує постраждати найбільше, через розлив річки Тобол. Попри те, що «велика вода» ще не дійшла до нього, там вже оголошена евакуація з районів, які точно підуть під воду, а при вищому рівні, вода затоплює більшу частину міста.

Також нагадаємо, що Росія звинуватила Казахстан у повені. Як відповідь на це, міністерство водних ресурсів та іригації Казахстану заявило, що країна не може впливати на природні стихії, оскільки потік води йде з Росії.

У Оренбурзькій області ситуація з повінню є найгострішою. Нитка прориву греблі у річці Урал спричинила затоплення понад 10 тисяч будинків.

В окремих районах Тюменської, Курганської та Самарської областей оголошено режим надзвичайної ситуації.