Російські університети відраховують студентів за відмову працювати на оборонних заводах

Студентів університету направляють на військові підприємства для навчальної практики

Студентів Балтійського державного технічного університету "Военмех" будуть направляти на військові підприємства для проходження навчальної практики. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Перед відправкою на практику, студентів зобов'язують підписати трудовий договір і документи для отримання доступу до державної таємниці. Вони також повинні заповнити анкету, де надають свої особисті дані, вид діяльності, сімейний стан, інформацію про виїзди за кордон та про найближчих родичів.

Студентам не розповідають, чим саме вони будуть займатися на військових підприємствах. Однак, вони вже добре знають, що це буде збирання дронів та іншої військової техніки для посилення армії у війні проти України.

Відмовитися від практики не є можливим. Якщо студент відмовиться, його відрахують за "борг за практику".

Закупівля обладнання для уроків зі збирання дронів у російських школах

За планом Кремля, кожен регіон РФ отримає близько 301 млн рублів на закупівлю обладнання для уроків зі розробки, виробництва та експлуатації FPV-дронів у школах.

Нагадаємо, з першого вересня 2024 року в усіх школах на тимчасово окупованих територіях України буде запроваджено новий предмет - курс з управління БпЛА. До цього дня навички управління дронами будуть відпрацьовуватися у спеціалізованих гуртках.

Як раніше повідомлялося, у Білорусі розпочався молодіжний форум з розробки БпЛА, на якому росіяни намагаються залучити молодих білорусів до розробки і виробництва дронів для своїх збройних сил.