Російський терор на Херсонщині. Глава області пояснив логіку постійних обстрілів

На Херсонщині росіяни переважно атакують житлову інфраструктуру, вулиці та автомобілі. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у інтерв'ю "Главкому".

За словами Прокудіна, росіяни цікавляться терором і викликом страху серед населення. Він також зазначив, що десятки дронів були помічені лише під час похоронних процесій, це все зроблено з метою запугати людей.

Олександр Прокудін також коментував будівництво та облаштування "системи невибухових загороджень" на Херсонщині. Він пояснив, що будуть побудовані вісім таких ділянок, які складуть десятки кілометрів загороджень.

Глава обласної військової адміністрації зазначив, що це буде друга лінія оборони, оскільки першу лінію вже побудовано протягом минулого року з допомогою військових.

"Найперше - це протитанковий рів. Далі - невибухові загородження. Зокрема, колючий дріт, плутанка (дротяна малопомітна перешкода), проволока, далі так звані 'зуби дракона' - тетраедри, які в три лінії розташовані. Все це приблизно шириною в 1 км. На цій лінії також розташовуватимуться взводно-опорні пункти, де будуть окопи, траншеї. Також будуть бетонні споруди під землею, що дозволить багатьом військовим одночасно перебувати у безпеці", - розповів Олександр Прокудін.

За словами Прокудіна, планується завершити роботи з фортифікаціями у квітні 2024 року.

Нагадаємо, ЗСУ звітували про цілодобове будівництво оборонних споруд. Фортифікаційні споруди будуть захищати особовий склад, бойову техніку та боєприпаси від противника.

Також стало відомо, що уряд України, за дорученням президента Володимира Зеленського, виділив рекордну суму для будівництва оборонних споруд на Запорізькому напрямку.

Читайте також:

  • ЗСУ розширюють плацдарм на лівобережжі Херсонщини
  • Окупанти атакували цивільні автомобілі на Херсонщині: двоє загиблих
  • Глава Херсонщини Олександр Прокудін: На лівому березі Дніпра серед зниклих можуть бути десятки тисяч людей