Російським священникам наказано щодня молитися за перемогу на війні

У священників Руської православної церкви з'явилося нове розпорядження

У Росії священникам Руської православної церкви було надіслано лист з Москви, який містить інструкції щодо молитви за перемогу росіян під час Великого посту. Один з таких листів був опублікований російськими ЗМІ.

У молитві згадують про патріарха Кирила, главу Руської православної церкви.

«Боже спасіння наше, зваж на покірних рабів Своїх, почуй і помилуй нас: бо бранці, бажаючи боротися за Святу Русь, готові розділити і знищити наший єдиний нарід. Встанови, Боже, допомогу для Твого люду і дай нам перемогу Своєю силою», - йдеться у листі.

Розпорядження вказує, що священики мають щодня читати цю молитву - на службі та вдома. Також рекомендується пропонувати її читати чернецтву та мирянам.

Варто відзначити, що це перший офіційний документ, в якому пропагується внутрішньоцерковна підтримка війни.

Раніше повідомлялося, що патріарх Кирило закликав вірних Руської православної церкви йти на війну. За його словами, перед Росією стоїть завдання перемогти в боротьбі з "силами зла", які втратилися проти неї. Глава Руської православної церкви наголосив, що православні росіяни повинні захищати Росію від зовнішніх та внутрішніх ворогів. Кирило закликав прикладатися до полководця Олександра Невського і бути на захисті Батьківщини.

Варто відзначити, що патріарх Кирило вважає, що "миролюбні та самостійні" росіяни вбивають, грабують та насилують, аби захистити свої "святі кордони". Він пояснив, чому, на його думку, потрібно вбивати українців.

Проте, патріарх Кирило подякував Путіну за війну в Україні. Він також підтвердив, що Руська православна церква підтримує вбивства та терор проти українців та воєнні злочини окупантів.