Росію та Білорусь планують виключити з Європейської торгової палати

Росію та Білорусь планують виключити з Європейської торгової палати

Асоціація європейських торгово-промислових палат хоче виключити Росію та Білорусь

На наступному засіданні Асоціації європейських торгово-промислових палат збираються виключити Росію та Білорусь як країни, чия політика не відповідає принципам Європи.

"Росія та Білорусь є членами Європейської торгової палати. Ми розпочинаємо процес їх виключення зі складу. Я сподіваюся, що незабаром нам вдасться, попри всі труднощі, виключити їх з Торгової палати, оскільки їхня політика не відповідає принципам Європи. Сподіваюся, що на черговому засіданні ми досягнемо успіху в цьому питанні", - сказав голова Асоціації Європейських палат Айгарс Ростовскіс.

Президент Латвійської торгово-промислової палати, який є також заступником голови Асоціації, Айгарс Ростовскіс, заявив про це під час засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва.

Олег Немчінов, міністр Кабінету міністрів, підтвердив, що виключення Росії та Білорусі з міжнародних організацій є позитивним кроком.

"Для України будь-яке відлучення Росії та Білорусі від цивілізованого світу є позитивним. Це може бути не тільки проявом підтримки у боротьбі з агресією Росії, але й українському продовольству, яке заміщає російське, та діверсифікації ринків Латвії загалом. Тому цей крок є важливим для нас", - зазначив Немчінов.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: