Роскомнагляд оголосив війну доброзичливій Масяні

27 березня російський мультиплікатор і творець «Масяні» Олег Куваєв отримав повідомлення від Роскомнагляду, в якому йдеться про те, що його сайт почали блокувати за рішенням Генпрокуратури.

Що саме не влаштовує російську владу у Масяні, достеменно невідомо. Проте останньою публікацією на сайті став епізод «Вакідзаші», який вийшов 22 березня поточного року.

У цій серії є сцени з діалогами Масяні з російськими силовиками та президентом РФ про війну в Україні.

«Смутні та похмурі часи настали. Гумор іде у підпілля. Я в курсі, що в коменти набігають рашисти, і я не встигаю їх вичищати – так що ви там обережніше... Таке моє розуміння того, що відбувається», – написав Олег Куваєв в описі до останнього епізоду.

За сюжетом, «Масяня» разом зі своїми друзями критикує російську владу і визнає, що самі росіяни дозволили цій війні відбутися. У другій частині епізоду демонструються фотографії знищених російськими військовими житлових будинків і поранених людей.

Наостанок шокована війною Масяня приходить до резиденції Путіна, залишає йому катану, щоб він прийняв «єдине хороше рішення у своєму житті», зі словами: «Чао! Сподіваюся, назавжди». Наприкінці епізоду герої дізнаються-таки «гарну новину».

Недивно, що такий відеоконтент привернув до себе увагу російських спецслужб. Роскомнагляд поспішив виконати свій обов’язок перед російською спільнотою, яка не має жодного права знати правду про війну Росії проти України.