Російський Сбербанк зупинив розрахунки у юанях

Прес-служба російського Сбербанку повідомляє про те, що з 7 червня тимчасово припинено транскордонні перекази у юанях. Причина у політиці банка-кореспондента.

«Ця тимчасова міра (зупинення платежів у юанях) торкнулася корпоративних клієнтів – учасників зовнішньоекономічної діяльності, які ведуть розрахунки у китайських юанях. Зараз банк працює з китайськими партнерами для вирішення ситуації та відновлення розрахунків», – заявили у керівництві Сбербанку.

Тепер компаніям доведеться проводити операції з китайською валютою через інші партнерські банки, залишивши контракти в Сбербанку або перейти на обслуговування до інших кредитних організацій, які проводять розрахунки в юанях.

Причина таких змін у політиці банка-кореспондента. Сбербанк опинився у списках санкцій США, Євросоюзу та низки інших країн після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Наразі російський банк перебуває під санкціями Великої Британії та США.

Євросоюз схвалив санкції проти Россільгоспбанку, Московського Кредитного банку та Сбербанку. Їх відключать від SWIFT вже 14 червня.