Російським окупантам, які були у зоні ЧАЕС, залишилося жити максимум рік

Всі російські окупанти, які були в Зоні відчуження, отримали великі дози радіації. Більш того, їхня військова техніка також заражена.

«Невігластво росіян зашкалює так само, як дозиметри, за якими ми перевіряли радіаційний фон в місцях їх дислокацій. Вони рили голими руками заражені ґрунти, набирали радіоактивний пісок у мішки для укріплень, дихали цим пилом. Після місяця такого опромінення їм залишився щонайбільше рік життя. Точніше, не життя, а повільного вмирання від хворіб», – заявили в українському «Енергоатомі».

Російські військові показали всю свою ганебну сутність, розграбувавши станцію та адміністративні приміщення. Вони виносили все – від звичайного посуду до запчастин та приладів.

«Заражений не лише весь особовий склад окупантів, а й так звані «трофеї» разом із військовою технікою, що пройшла через Чорнобиль, – це близько 10 тисяч одиниць танків та машин. Кожен російський солдат привезе частинку Чорнобиля до свого дому. Живим чи мертвим», – повідомило керівництво станції.

Метал добре піддається опроміненню, довго утримує у собі та перендає радіацію. Це загрожує радіоактивним зараженням усім, хто контактуватиме з майном чи технікою ЧАЕС.

Колона російських окупантів, залишаючи зону ЧАЕС, активно переправлялася через територію Білорусії, несучи радіацію й на білоруські землі.