Ротань покинув посаду головного тренера олімпійської футбольної збірної України

Зображення Ротані, покидаючого посаду тренера збірної
Зображення Ротані, покидаючого посаду тренера збірної

Головному тренерові молодіжної й олімпійської збірної України з футболу, Руслану Ротаню, закінчився контракт на цій посаді. Про це 13 серпня повідомила Українська асоціація футболу.

Контракт головного тренера олімпійської збірної України, Руслана Ротаня, та його тренерського штабу завершився. Руслана Ротаня призначили головним тренером молодіжної збірної України 28 грудня 2018 року, - йдеться в повідомленні.

Під його керівництвом молодіжна збірна України провела 47 матчів, а олімпійська збірна - 11 матчів. Ротань також виконував обов'язки головного тренера національної збірної України.

Президент УАФ, Андрій Шевченко, сказав: "Півфінал молодіжного Євро й перша участь у футбольному турнірі літньої Олімпіади назавжди будуть вписані в історію. Упевнений, тренерський досвід Руслана Ротаня і його штабу ще принесе багато користі українському футболу".

Руслан Ротань почав тренерську кар'єру 2018 року асистентом В'ячеслава Шевчука в донецькому "Олімпіку". В грудні 2018 року він очолив збірну України U21, яку вивів на Євро 2023.

Президент Української асоціації футболу, Андрій Шевченко, висловив свою думку щодо ймовірної мобілізації та бронювання футболістів. Він також зауважив, що наразі важливо продовжувати брати участь в змаганнях на найвищому рівні, представляючи Україну, та постійно мобілізувати міжнародну спільноту на підтримку нашої держави.

17-річний форвард команди "Вотфорд" та син легендарного футболіста Андрія Шевченка, Крістіан, отримав українське громадянство після майже двох місяців процедури.

Читайте також