Розкішну яхту Медведчука невдовзі передадуть Україні - АРМА

Арештовану яхту "Royal Romance" Медведчука передадуть Україні

Арештовану торік величезну яхту зрадника України екснардепа Віктора Медведчука "Royal Romance" невдовзі передадуть Україні.

Таке рішення ухвалив окружний суд міста Спліт у Хорватії. Про це в Telegram повідомила голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума.

"Державним секретарем Міністерства закордонних та європейських справ Республіки Хорватія - керівником міжвідомчої робочої групи з питань підтримки України Франо Матушічем повідомлено про ухвалення Окружним судом міста Спліт рішення передати судно Royal Romance Україні на підставі запиту про міжнародно-правову допомогу. Отримано запевнення, що Хорватія очікує якнайшвидшої передачі судна Україні. На думку хорватської сторони, правових перешкод для здійснення цього наміру не існує", - зазначила Дума.

Судно нині перебуває у Хорватії. Там перевірили його технічну спроможність, плавучість та роботу двигунів.

Вона також повідомила, що АРМА отримало погодження на проведення повторного огляду цього активу.

Xорватський суд ще у 2022 році ухвалив, що 92,5-метрову яхту Віктора Медведчука Royal Romance слід передати Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Її планують продати на аукціоні.

Royal Romance має 15 м ширини, важить майже 3 тис. т. Яхта має номери для 14 гостей і 22 членів екіпажу, є ліфт. На палубі басейн. Медведчук придбав яхту за $200 млн.