Розміщення ядерної зброї РФ в космосі: Блінкен звернувся до Китаю та Індії

США обговорюють загрозу російської ядерної антисупутникової зброї

Державний секретар США Ентоні Блінкен провів зустріч з китайськими та індійськими колегами щодо можливості використання Росією ядерної антисупутникової зброї в космосі. За даними розвідагентств, Росія розробляє новий вид озброєння космічного базування, який може загрожувати зв'язку тисяч супутників по всьому світу.

Американські розвідувальні служби попередили про можливий запуск Росії, під час якого вони виведуть в космос ядерну зброю. Інформація про цю загрозу викликала серйозне занепокоєння в адміністрації президента США.

Незалежно від того, чи збережеться російська ядерна зброя в космосі, американські чиновники вважають, що вона не буде використана. Замість цього вона залишиться на низькій орбіті, щоб бути якнижкою часу для РФ, що може застосувати її у разі надмірного тиску на неї з боку санкцій або військових дій.

Ентоні Блінкен звернувся до китайських та індійських колег з повідомленням про те, що будь-який ядерний вибух у космосі погрожує не тільки американським супутникам, але і китайським та індійським. Він закликав лідерів Китаю та Індії відмовитися від співробітництва з Росією у цьому питанні.

За словами представників розвідки, Росія вважає, що загроза ядерного вибуху в космосі буде менш ризиковою і призведе до більшої свободи дій для неї. Проте така зброя може вивести з ладу глобальні системи зв'язку, що має серйозні наслідки для всього світу.

Загроза російської ядерної зброї в космосі

Росія намагається розмістити ядерну зброю в космосі, що становить серйозну загрозу для національної безпеки Сполучених Штатів. Загроза полягає у потенціалі використання такої зброї для знищення супутників і негативного впливу на роботу глобальних комунікаційних систем. Для запобігання цій загрозі США спішно обговорюють ситуацію з китайськими та індійськими керівниками в рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки.