Розпил на відновленні Охматдиту: тендер виграла фірма без техніки та з явно завищеними цінами

Тендер на відновлення Охматдиту: немає техніки, завищені ціни
Тендер на відновлення Охматдиту: немає техніки, завищені ціни

Скандал навколо реставрації "Охматдиту": підрядник витратив 307 млн грн на найдорожчу фірму

Україна потрапила у скандал через розпил грошей при відновленні "Охматдиту". Підрядник без пояснень обрав найдорожчу фірму, щоб виконати ремонт лікарні, яка постраждала від ракетних обстрілів. Про це повідомляє NashiGroshi.

За інформацією, у тендері прийняло участь 14 компаній, але переможцем стала фірма, яка запропонувала ціну у 307 млн грн (без ПДВ). Це була третя за дорожнечею пропозиція. Інші учасники пропонували виконати роботи значно дешевше - від 42 до 286 млн грн.

"З жодним із них замовник не вела переговорів, ніяк не пояснюючи своє рішення", - повідомляють у NashiGroshi.

Аналіз NashiGroshi показав, що з десяти найбільш дешевих пропозицій не менше семи мали повністю заповнені комерційні пропозиції з цінами на різні види робіт.

Наприклад, переможець найбільше коштує ремонт фасадних панелей Reynaers (темних кольорів на фото корпусу) та оздоблення внутрішніх стін панелями НР. Кожна з цих робіт в "Буд-технолоді" коштує понад 100 млн грн і є вдвічі дорожчою, ніж у конкурентів.

"Замовник, з невідомих причин, не приділив уваги проблемам переможця", - підкреслюють у NashiGroshi.

Наприклад, "Буд-технолоджі" вказала лише оренду будівельної техніки, яка не дозволяє монтаж фасадів вище другого поверху. Крім того, фірма не надала жодних даних про обладнання для монтажу плитки.

Фірма "Ріола-модуль", яка будувала цей корпус раніше, у своїй пропозиції (179 млн грн) зазначила, що вже виконала безкоштовний ремонт "чистих приміщень" та замінила деякі конструкції стін та стель. Це свідчило про те, що обсяги ремонту за кошти благодійників можуть бути завищені.

Нагадаємо, вже встановлені деталі та виконавці ракетного удару по "Охматдиту". 

Читайте також