Розвідка Британії зафіксувала стрімку тенденцію серед російських чоловіків

Зростання кількості інвалідів в Росії

У Росії за 2022-23 роки зафіксовано рекордне зростання кількості чоловіків віком від 31 до 59 років, які мають інвалідність. Про це повідомляє звіт міністерства оборони Британії.

За даними пенсійного фонду та фонду соціального страхування Росії, в 2022 році в країні-агресорці було 1,67 млн таких людей. У 2023 році ця цифра зросла на 507 тисяч, або на 30%. Експерти вважають, що таке зростання пов'язане з війною в Україні.

«Це майже напевно так і є. Значна більшість із понад 355 000 жертв, які зазнали російські збройні сили в результаті конфлікту в Україні, – це поранені військовослужбовці», – відзначають британські розвідники.

Також вони нагадують, що середньоденна кількість втрат Росії зросла від початку війни восени 2023 року.

«Рекордне зростання кількості чоловіків із інвалідністю у віці 31-59 років та поранених матиме значний вплив на медичні та соціальні служби України», – підсумовують розвідники Британії.

Зазначається, що в 2023 році в Росії було зареєстровано 2,17 млн чоловіків з інвалідністю у віці від 31 до 59 років, що є рекордним показником останніх восьми років.

Також варто зазначити, що рівень бідності в Росії у 2023 році вперше за понад 12 років опустився нижче 10%. За даними Bloomberg, країна наближається до президентських виборів з високими соціальними показниками, такими як підтримка сімей, пенсій, іпотечні субсидії та компенсації родичам військовослужбовців.