Розвідка назвала провокацією атаку на військову частину у Придністров’ї

Атака дроном військової частини у Придністров'ї - російська провокація

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Андрій Юсов, назвав атаку дроном військової частини у Придністров'ї «російською провокацією».

Український Центр протидії дезінформації згоден з такою думкою, стверджуючи, що Росія сама здійснила провокацію у Придністров'ї.

Головна логіка дій Кремля полягає в інформаційному нагнітанні ситуації, оскільки у РФ немає коридору до Придністров'я для здійснення провокацій військового характеру
, - підкреслено в центрі.

За даними Центру, росіяни намагаються здійснювати провокації та маніпулювати інформаційним простором, щоб нагнітати обстановку.

Раніше Бюро політики реінтеграції Молдови заявило, що по військовій частині в Придністров'ї не було жодних ударів.

Також, відбулася атака на військову частину у Придністров'ї, після якої спалахнула пожежа. Внаслідок атаки на аеродромі військової частини згорів вертоліт.

У Кишиневі, столиці Молдови, чоловік жбурнув два «коктейлі Молотова» у двір посольства Росії, де знаходиться виборча дільниця.

Нагадаємо, Росія планує підірвати євроінтеграцію Молдови й зберегти її у своїй сфері впливу. Для цього в Росії розроблено стратегію на 2024-2025 роки.

Проросійські активісти з Молдови планували також дестабілізувати ситуацію в Бухаресті під час з'їзду європейської партії EPP.

Голова автономної Гагаузії, Євгенія Гуцул, зустрілася з російським президентом Володимиром Путіним, який пообіцяв підтримку гагаузькому народу.