Розвідка пояснила, чому Росія злякалася проводити військові навчання у Чорному морі

Російські військові навчання в Чорному морі
Російські військові навчання в Чорному морі

З 10 по 16 вересня 2024 року Російська Федерація провела великі стратегічні навчання під назвою "Океан-24". Це сталося після дворічної перерви. Про це повідомила розвідка Міноборони Великої Британії.

За даними розвідки, "Океан-24" міг бути спробою продемонструвати здатності і потенціал Росії незважаючи на війну. За попередніми звітами російських ЗМІ, у навчаннях прийняли участь понад 400 кораблів, 120 літаків, 7 тисяч транспортних засобів і 90 тисяч осіб. Вони проводилися у Баренцевому, Балтійському, Середземному і Каспійському морях, а також у Тихому і Північному Льодовитому океанах.

Проте розвідка вважає, що Росія завищила ці цифри.

"У Чорному морі не було активності "Океан-2024", ймовірно через атаки з боку України у перших шести місяцях 2024 року", - зазначено у звіті розвідки.

Раніше британська розвідка повідомила про нову стратегію Росії в Чорному морі. Після втрати Ту-22М3 в квітні цього року, російські війська стали більш обережними у своїх ударних операціях в Чорному морі.

Також проти навколишніх регіонів України існує загроза використання ракет "Калібр". Росія вивела в Чорне море два ракетоносця, за допомогою яких може завдати удару.

Читайте також