Розвідка повідомила, які населені пункти стануть наступною ціллю росіян після Вугледара

План украинских военных на сопротивление
План украинских военных на сопротивление

Російська армія може спробувати захопити селище Велика Новосілка Запорізької області та місто Богоявленка на Донеччині. Таку інформацію надала розвідка Міноборони Британії.

Цілком імовірно, що російські сили спробують продовжити просування за межі Вугледара в найближчі тижні.

Розвідка вказує, що росіяни можуть спробувати захопити селище Велика Новосілка Запорізької області на захід від Вугледара. Також є ймовірність захоплення міста Богоявленка, яке знаходиться північніше.

Раніше командир відділення 24-ї окремої штурмової бригади "Айдар" Станіслав Бунятов заявив, що після захоплення Вугледара російські загарбники спробують взяти місто Курахове.

1 жовтня стало відомо, що російська армія окупувала Вугледар у Донецькій області. За даними ISW, окупанти здобули контроль над містом, ймовірніше за все, через відступ українських сил. За інформацією аналітиків, українські військові планово відійшли з Вугледара, щоб уникнути оточення. Російські джерела стверджують, що відступ українських сил почався вже 30 вересня.

2 жовтня вище командування підтвердило, що надало дозвіл на виведення українських захисників з Вугледара. Це було зроблено для збереження особового складу та бойової техніки.

Процес евакуації поранених військових з Вугледара Донецької області був складним, але відхід з міста дозволив українським військам мінімізувати втрати, повідомив пресофіцер 72-ї Окремої механізованої бригади ЗСУ ім. Чорних Запорожців Арсеній Приліпка.

Читайте також

У Росії прорвало велику дамбу: що відомо
сьогодні, 14:05 0 переглянули
У Росії прорвало велику дамбу: що відомо