Розвідка проаналізували наслідки ударів України по військових складах РФ

Наслідки ударів України по складах РФ
Наслідки ударів України по складах РФ

Українські війська здійснили атаку на російські склади боєприпасів у Тихорецьку та Торопці 20-21 вересня 2024 року. Це ставить під сумнів ефективність російської системи протиповітряної оборони, оскільки вона продовжує потрапляти під удари українських безпілотників. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на розвідку.

За даними розвідки, ця атака призведе до подальшого розпорошення російського логістичного ланцюга, оскільки Росія боїться додаткових ударів. Це ще більше навантажить вже підсилений російський логістичний зв'язок.

Також розвідка зазначає, що ці удари призведуть до короткострокових перебоїв у постачанні російської артилерії та стрілецької зброї, які є критично важливими ресурсами у цій війні.

Британська розвідка вбачає в знищенні боєприпасів на трьох об'єктах найбільшу втрату російсько-північнокорейського арсеналу в цій війні.

Нагадаємо, що нічого 18 вересня в місті Торопець Тверської області сталося кілька потужних вибухів. За попередніми даними, це було наслідком удару дронів по складу з боєприпасами, в результаті виникли масштабні пожежі. Вибухова Хвиля була настільки сильною, що у будівлях в сусідніх населених пунктах розбилися вікна та двері.

Також були опубліковані супутникові знімки Торопця після обстрілів. На знімках видно пожежі та щільне задимлення.

Аналітики вважають, що такі атаки на склади боєприпасів та ракет послаблять логістику та наступальний потенціал противника.

Читайте також