РПЦ схвалює освячення ядерної зброї

Поставлення чинності угоди з обмеження ядерної зброї
Поставлення чинності угоди з обмеження ядерної зброї

Російська православна церква (РПЦ) вважає цілком прийнятним освячення ядерної зброї.

Про це в інтерв'ю російському пропагандистському агентству "Риа Новости" заявив протоієрей Костянтин Татаринцев, який займає в РПЦ посаду першого заступника голови Синодального відділу із взаємодії зі збройними силами, а також завідувача сектору взаємодії з Повітряно-космічними силами РФ.

«Ядерна зброя має великі руйнівні можливості. З одного боку, можна було б припустити, що освячувати те, що приносить смерть, є неприйнятним. Але з іншого боку – це зброя стримування, щоб ті, хто має її, не використовували проти нас. Вона гарантує мир. І в цьому сенсі, освячувати її не для використання, але для досягнення саме такого ефекту – гарантії миру, цілком прийнятно», - заявив Татаринцев.

Нагадаємо, що в Росії розпочався третій етап навчань нестратегічних ядерних сил.

Раніше російське Міністерство оборони анонсувало проведення військових навчань, на яких буде відпрацьовано застосування тактичної ядерної зброї.

Зазначається, що навчання проводяться з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань. У них братимуть участь ракетні з'єднання Південного військового округу, а також авіація та сили ВМФ.

Навчання з нестратегічною ядерною зброєю, як вважається, пов'язані з заявами Заходу про готовність ввести війська в Україну.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
сьогодні, 17:34 52 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)