РПЦ закликає Путіна розселяти москвичів та пітерців по забитих селах

РПЦ планує перетворити Росію на рівномірно заселену та малоповерхову країну

Російська православна церква запропонувала нову стратегію розвитку Росії. Попи вимагають переселення росіян з міст в села, щоб забезпечити рівномірний розподіл населення по території країни. Такі зміни мають здійснитися до 2050 року, за умови зростання народжуваності та формування багатодітних сімей.

Новий Наказ XXV Всесвітнього російського народного собору відображає ці засади. Цей документ було затверджено на з'їзді РПЦ, що відбувся 27 березня у Москві.

Зміни в будівельній галузі та політиці містобудування

Священники пропонують змінити політику містобудівного розвитку. Зокрема, вони вказують на необхідність відмовитися від розвитку міських агломерацій та будівництва багатоповерхівок. Замість цього, вони пропонують масове переселення жителів міст у приміські селища та будівництво приватних будинків. Таким чином, приміські селища мають стати основним типом поселень у Росії.

Плани реконструкції Росії

Згідно з документом, Росія до 2050 року має перетворитися на рівномірно заселену та облаштовану малоповерхову країну з тисячею відроджених середніх і малих міст. Понад 80% населення країни (або понад 30 мільйонів сімей) повинні проживати у власних індивідуальних будинках.

Релігійний вплив на політику

Вже раніше стало відомо, що РПЦ благословила дії президента Росії, Володимира Путіна, проти України. Патріарх Кирило намагається виправдати дії російського лідера та стверджує, що Росія прагне рятувати планету від фашизму.

"Демографічний принцип передбачає, що у новій редакції Основ державної політики регіонального розвитку буде закріплено пріоритет держані інтересів, націлених на забезпечення благополуччя сімей та зростання народжуваності" - зауважено в документі РПЦ.