120 обстрілів: Генштаб розповів про ситуацію на фронті минулої доби

120 обстрілів: Генштаб розповів про ситуацію на фронті минулої доби

Генштаб ЗСУ описав ситуацію на фронті у 808 добу повномасштабного вторгнення Росії до України. Станом на ранок, 11 травня, за добу сталося 104 бойові зіткнення.

Про це йдеться у публікації прес-служби відомства у Facebook, пише "Хвиля" . 

Загалом противник завдав 7 ракетних та 108 авіаційних ударів, здійснив понад 120 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

Протягом минулої доби авіаудари були завдані населеними пунктами Білопілля, Костянтинівка, Садки Сумської області; Веселе, Вовчанськ, Вовчанські Хутори Харківської області; Лиман, Верхньокам'янське, Дружба, Спірне, Калинове, Уманське, Богоявленка Донецької області.

Артилерійським вогнем уражалося понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, веде диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ, нарощує густину мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Слобожанському напрямі нашими воїнами відбито 9 атак у районах населених пунктів Стріліктя, Червоне, Мороховець, Олійникове, Лук'янці, Огірцеве, Гатищі, Плетенівка Харківської області.

На Куп'янському напрямку нашими воїнами відбито 13 атак у районах населених пунктів Сіньківка, Берестове, Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку силами оборони відбито 11 атак у районах населених пунктів Макіївка Луганської області та Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 18 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Роздолівка, Григорівка, Богданівка, Калинівка, Виїмка, Кліщеївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 24 атаки у районах населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, на південний захід від Новомихайлівки та Сладкого Донецької області, де ворог 3 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 14 разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського Донецької області та Роботино Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Протягом минулої доби ворог зробив першу безуспішну атаку на позиції наших військ.

У той же час наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 1 пункту управління, 1 складу ПММ, 1 зенітно-ракетному комплексу, 1 станції радіолокації та 18 районам зосередження особового складу противника.

Нагадаємо, що Генштаб розповів про реагування на спроби російського наступу на Харківщині.

Днем раніше президент Володимир Зеленський обговорив із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським посилення позицій на Харківщині та інших гарячих напрямках.

Читайте также: