Як якісно проводити час разом із сім’єю

Як якісно проводити час разом із сім’єю
Як якісно проводити час разом із сім’єю

Навіть якщо ви багато часу проводите на роботі й дуже втомлюєтесь, це не привід недоділяти уваги членам своєї родини. І діти, і кохана людина потребують спілкування з вами. Сумісні заняття зміцнюють стосунки, сприяють гармонійному розвитку дитини й встановленню її взаємин з людьми в майбутньому.

Проведення часу разом – це не тільки розмови й прогулянки. Іноді це навіть хлопоти по господарству. Пропонуємо  розглянути кілька порад, що допоможуть вам скоригувати графік і зробити відносини в родині більш теплими та дружніми.

Кожному своє

Ваші знайомі постійно їздять за кордон на відпочинок, купують дітям дорогі речі, а ви ніяк не можете накопичити на дальню поїздку? Не порівнюйте себе з іншими. Зосередьтесь на тому, що ви можете зробити, виходячи зі свого способу життя та сімейного бюджету. Для дітей головне – любов і увага батьків, тому не обов’язково вигадувати щось надзвичайне.

Плануйте час

Не виходьте на роботу, не побажавши родині гарного дня. За можливості, розбудіть дітей на кілька хвилин раніше, щоб поснідати  разом. Увечері хоча б кілька разів на тиждень знайдіть час, щоб пограти в гру, поговорити, подивитись цікавий фільм. Вихідні розплануйте так, щоб ви встигли виконати домашню роботу й насолодитись спілкуванням.

Розділіть обов’язки

Візьміть дитину з собою в супермаркет, де вона допоможе з вибором продуктів. Так у вас з’явиться додатковий час на спілкування. Дорогою можна зайти в кафе з’їсти морозиво. Прибираючи в домі, поставте задачу й перед дитиною. Наприклад, вона може витерти пил з меблів і підвіконь. Діти також люблять пилососити. Якщо у вас немає побутового приладу, розгляньте до покупки пилососи у Дніпрі. Залежно від моделі, вони здатні збирати пил і робити вологе прибирання.

Враховуйте інтереси різних сторін

Складаючи план, врахуйте не тільки обов’язки кожного та свої пропозиції щодо дозвілля. Долучайтесь до улюблених занять кожного члену сім’ї. Дітям буде приємно, якщо ви разом з ними будете слухати їхню улюблену музику, грати в комп’ютерні ігри.

Показуйте вдячність

І дітям, і дорослим важливо, щоб їх хвалили. Робити це можна за поліпшення оцінок у школі. За миття посуду без нагадувань. За смачний чай з тістечком. За будь що. Вчасна подяка здатна робити дива.

Обмінюйтесь повідомленнями

Навіть знаходячись на роботі, можна підтримувати зв’язок з членами сім’ї. Смішні картинки, смайлики, повідомлення не замінять живого спілкування, але можуть на хвилинку підняти настрій.

Проводьте сімейні свята

Час від часу можна влаштовувати тематичні вечірки або просто готувати страви різних кухонь світу. Наприкінці місяця, збираючись за чаєм зі смаколиками, цікаво пригадувати найяскравіші моменти з вашого життя й будувати плани на найближче майбутнє.

Подорожуйте разом

На жаль, через війну, яку розв’язала росія, подорожувати Україною небезпечно. Але вже сьогодні ви можете знайти в магазині Алло у Дніпрі багато цікавого для майбутніх поїздок. Подорожі – це нові враження, знання, а також чудовий настрій завдяки часу, проведеному разом з родиною!