Як правильно восени готувати грядки під помідори

Щоб уже навесні ваші помідори пішли в ріст, уже зараз слід ретельно підготувати для них грядку.

Подбати восени потрібно як про відкритий грунт для помідорів, так і про теплицю, пише Gazeta.ua.

При цьому досвідчені городники радять не зволікати, адже осінь - найсприятливіший час для облагороджування грядок під томати.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

У відкритому ґрунті помідори потрібно садити там, де до цього росли часник або цибуля. Восени на грядку обов'язково потрібно вносити органіку, перепрілий компост або ж перегній. Достатньо буде одного відра на квадратний метр землі.

Потім грядку потрібно підживити кальцієм та фосфором. Рекомендують вносити суперфосфат і доломітове борошно. Потім ґрунт слід перекопати. Для більшої ефективності можна вкрити грядки листям, соломою або нетканим матеріалом.

У теплицях помідори слід садити на місці огірків. Органіку в грунт вносити не потрібно, земля залишиться пухкою і насиченою. Але при перекопуванні слід додати трохи доломітового борошна і суперфосфату.

Якщо дотримуватись цих порад, активне зростання помідорів гарантоване.

Перед початком стабільних заморозків добре висадити цибулю на зиму. Така цибуля вбирає всю зимову вологу. Якщо весна буде посушлива, цибуля встигне вкоренитися ще до того, як настане посуха.

Завдяки зимовому гартуванню у цибулі буде підвищена витривалість, стійкість до хвороб та шкідників, мінлива погода. Посаджена під зиму цибуля практично не уражається мухою