Як вибрати сучасний та економний бойлер чи кондиціонер для дому?

Як вибрати сучасний та економний бойлер чи кондиціонер для дому?

Бойлер чи кондиціонер вже давно стали необхідною технікою для будь-якого дому чи дачі. Вона забезпечує комфорт і досить спрощує повсякденне життя. Якщо потрібно купити кондиціонер, а таких сучасних моделей чимало, то варто врахувати кілька критеріїв: розмір приміщення, наявність вентиляції та загалом якість повітря в регіоні. 

Схожа історія стосується і бойлера. Зазвичай головними критеріями являються кількість води та швидкість її нагрівання. В цьому випадку також знайдеться багато вдалих моделей, які мають і гарну якість, і доступну ціну. 

Вибираємо кондиціонер: на що звернути увагу? 

В цілому, вибір кондиціонера досить простий. Треба визначитись з тим, наскільки він буде потужний, та де його можна безпечно встановити. В цьому випадку підійде будь-яка універсальна модель навіть для дома чи офісу. 

На що варто звернути увагу: 

  • розмір, дизайн, габарити; 
  • потужність; 
  • кількість режимів; 
  • рівень очищення повітря, додаткові можливості для фільтрації того повітря, що потрапляє з вулиці. 

Крім цього варто обрати модель, де є додаткові функції, як таймер чи різні режими роботи. 

Вибираємо бойлер: на що звернути увагу? 

Вибір сучасного та економного бойлера залежить від кількох факторів, включаючи кількість постійних користувачів, обсяг споживання гарячої води, тип джерела енергії, бюджет та інші індивідуальні потреби. Загалом можна подивитись на каталог бойлерів — https://eco-servis.com.ua/ua-lviv/vodonagrevanie/bojlery/ та переконатись, наскільки великий вибір на сучасному ринку. Як спростити таку задачу: 

  1. Визначте потреби у гарячій воді. Оцініть середнє споживання води на одну людину (приблизно 30-50 літрів на день).
  2. Виберіть тип бойлера. Є варіанти: електричний, газовий та тепловий бойлер. На ринку можна знайти, хоча й рідше, сонячний бойлер. 
  3. Оцініть обсяг бака. Малий об'єм (до 50 літрів) для 1-2 людей або для кухні, середній об'єм (50-100 літрів) для 3-4 людей чи великий об'єм (понад 100 літрів) для родин з 5 і більше осіб.
  4. Врахуйте енергоефективність. Обирайте бойлер з високим класом енергоефективності (A, A+), що допоможе знизити витрати на електроенергію. Також добра теплоізоляція зменшує тепловтрати та економить енергію.

Також бойлер може мати додаткові функції. Мова про таймер та дистанційне управління, термостат, який регулюється, антикорозійний захист. Не зайвим буде звернути увагу на виробника та відгуки інших користувачів.