Як за допомогою дешевого народного засобу боротися з налипанням снігу на колісах

З настанням зими автолюбителі стали стикатися з уже звичними зимовими проблемами: обмерзання скла, прогрівання автомобіля, прилипання снігу.

Іноді з цими проблемами дуже важко впоратися. Сьогодні Gazeta.ua поділиться лайфхаком, як можна легко та просто боротися з налипанням снігу в колісних арках.

Прилипання снігу на автомобіль - це ситуація, яка завдає багато незручностей власникам авто. Крім того, що це не естетично, це викликає незручності під час їзди. Коли під час руху колеса стикаються із замершим, налиплим снігом, відбувається обрив бризковиків, що може зробити непридатним бампер та крила.

Як вирішити проблему

Ви можете вирішити цю проблему одноразово. Наприклад, щоразу перед поїздкою зіскоблювати чи відбивати цей сніг. Вчиняючи так ви можете зламати пластик або подряпати його.

Деякі водії практикують також обливання підкрилок гарячою водою. Але мало того, що це не вирішить проблему до кінця, то ще й завдасть шкоди пластику.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

То що ж робити?

Наприклад - покрити підкрилки чимось водовідштовхуючим.

Налийте близько літра будь-якого бензину у банку, яку можна було досить герметично закупорити. Візьміть зовсім звичайну свічку та подрібніть її (наприклад, перетворіть її на стружку за допомогою ручної кухонної терки). Отриманий стеариновий "порошок" помістіть у банку з пальним і залишіть на кілька днів у теплому приміщенні.

Періодично ємність струшували = щоб екс-свічка активніше розчинялася. В принципі, замість бензину можна взяти будь-який побутовий органічний розчинник, який є під рукою - скажімо, ацетон.

Коли свічка повністю розчиниться, у сухому гаражі відмийте від бруду колісні арки, просушіть, а потім пензлем промазайте їх свічковим розчином. Бензин у підсумку випаровується, а парафін свічки залишиться на підкриллі. І згодом він буде перешкоджати прилипанню снігу. Періодично таку обробку можна повторити.

Вищенаведений рецепт не потребує спеціальних навичок та обладнання. Для цього рекомендується заїхати на мийку, розташовану в теплому підземному паркінгу, помити машину і дочекавшись висихання колісних арок обробити їх сумішшю бензину і свічкового парафіну.

Багато власників авто стикаються із проблемою неприємного запаху в салоні машини

Це завдає незручності та дискомфорту під час поїздки. На щастя, вирішити цю проблему можна за допомогою простих та доступних засобів, не витрачаючи при цьому кошти на дорогі засоби маскування запаху.