Як захистити яблуні від морозів: проста процедура

Плодові дерева, зокрема, яблуні, як і багато інших рослин восени потрібно захистити від зимових холодів та морозів.

Якщо яблуням восени приділити увагу, вони не хворітимуть та даватимуть гарний урожай. Про те, як подбати про дерева перед морозами пише Gazeta.ua.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Щоб яблуні не страждали від нестачі вологи, потрібно добре полити грунт безпосередньо перед похолоданням. Це також запобігатиме обмороженню кореневої системи плодових дерев. Адже у холодну погоду, так само як і в посушливу, волога з ґрунту активного випаровується.

Але перед тим, як поливати дерева, потрібно перевірити сухість ґрунту. Для цього слід викопати ямку глибиною 30-50 сантиметрів. Якщо ґрунт виявиться сухим і пухким, його варто добре зволожити 40-70 літрами води.

Поливати грунт можна за температури повітря не нижче 2-3 градусів тепла. Останній полив потрібно робити приблизно за тиждень або два до прогнозованих морозів.

Восени дерева в саду готують до майбутнього сезону. Потрібно підгодувати яблуні, груші та вишні. Адже саме в цей період вони формують бруньки для розвитку навесні.

Осіннє підживлення плодових дерев допомагає їм стати стійкішими до холоду і краще пережити зиму. Про те, чим і як підживлювати дерева в саду восени, пише Gazeta.ua.