Яку вибрати сонячну електростанцію для підприємства?

Яку вибрати сонячну електростанцію для підприємства?
Яку вибрати сонячну електростанцію для підприємства?

Сонячні електростанції – спеціальна споруда, що забезпечує подачу електроенергії від сонця. Вона найчастіше складається з простого обладнання: сонячна батарея та інвертор, тобто перетворювач сонячної енергії в електрику. 

Прилад відрізняється екологічністю та простою у роботі. Відповідно ціна сонячної електростанції може бути різною і залежати від потужності, розмірів споруди та наявності додаткового обладнання. 

Використання сонячних електростанцій 

Сонячні електростанції популярні для будинків та актуальні для підприємств. Вони забезпечують автономність, коли не потрібно залежати від централізованих послуг. 

Сучасні моделі розподіляються на види:

  • автономні;
  • гібридні;
  • мережеві.

Призначення моделі впливає на її ціну й особливості додаткового обладнання. Для дому, наприклад, вбирають максимально прості споруди, які не займають багато місця. Інша справа сонячна електростанція для підприємства, яка має надавати деяку потужність. Призначення споруди напряму впливає на її комплектацію, спосіб установки та частоту експлуатації.

Автономна сонячна електростанція

Сонячна електростанція, що працює автономно, підходить для дому чи підприємства, та має надавати безперебійну електрику. Автономні моделі найбільш актуальні, якщо підключення до централізованої мережі неможливе. 

Переваги автономної системи:

  • чиста і безпечна енергія;
  • незалежність від інших систем;
  • простота монтажу. 

Кількість енергії, яку надає автономна сонячна електростанція, регулюється. 

Головна особливість автономної системи – нічне живлення. При відсутності сонячного світла обладнання працює від генератора чи акумулятора. 

Гібридна сонячна електростанція

Основне призначення гібридних моделей – економія. Вони забезпечують резервне живлення, якщо немає світла чи досить високі тарифи, а у підприємства значне споживання електроенергії. 

Гібридні системи не використовуються постійно. Така сонячна електростанція для підприємства дозволяє займатися продажем електроенергії за “зеленими” тарифами. 

Головні переваги гібридної моделі: повний контроль подачі електроенергії та генерація електрики можлива з різних джерел. 

Мережева сонячна електростанція 

Система для комерційних цілей називається мережевою. Вона використовується на підприємствах, та дозволяє направити всю отриману з панелей електроенергію до мережі. Далі відбувається її розподіл.