Аптечка в дорогу: що потрібно обов'язково взяти із собою, вирушаючи у далеку подорож?

Аптечка в дорогу: що потрібно обов'язково взяти із собою, вирушаючи у далеку подорож?
Аптечка в дорогу: що потрібно обов'язково взяти із собою, вирушаючи у далеку подорож?

Дбаючи про своє здоров'я, кожен із нас обов'язково бере із собою у відпустку невелику аптечку з лікарськими засобами. І в ній обов'язково мають бути базові препарати на всі випадки життя, щоб в екстреній ситуації, не гаючи часу розпочати актуальне лікування, а не шукати необхідні медикаменти. Це правило є особливо важливим і під час поїздки до Європи, де придбати ліки можна виключно за рецептом – варто заздалегідь підготуватися до такої подорожі.

Які ліки можуть знадобитися у поїздці?

Все необхідне можна замовити в інтернет-каталозі: онлайн-аптека https://a.com.ua/ – це чудова можливість підібрати потрібні кошти та купити їх за найкращою ціною. Базовий список можна коригувати виходячи з потреб усіх членів сім'ї та власного стану здоров'я, але в першу чергу необхідно замовити такі засоби:

  • Різні види болезаспокійливих. Головний біль може виникнути зненацька, завдаючи серйозного дискомфорту і заважаючи зосередитися на поточних завданнях.
  • Ліки при кишкових розладах. Розлади випорожнень, блювання, інтоксикація організму, що виникають через відсутність нормального харчування або при знайомстві з новими стравами – часта проблема, особливо у дітей.
  • Антисептики. Запобігають контакту з вірусами в місцях великого скупчення людей, а також стануть у нагоді, якщо потрібно терміново обробити рану за відсутності доступу до проточної води та інших лікарських препаратів.
  • Жарознижувальні. Тривале перебування на сонці, стрес, гострі респіраторні захворювання – все це може стати причиною підвищення температури, а відповідно ломоти та інших неприємних симптомів. Потрібно придбати окремо сиропи для дітей, а також таблетки або капсули для підлітків та дорослих.
  • Антигістамінні. При контакті з алергеном реакція організму може бути непередбачуваною: іноді рахунок йде на хвилини, тому немає часу чекати на прибуття швидкої допомоги. Краще заздалегідь запастися препаратами, якщо в сім'ї є люди, які страждають на алергію.
  • Засоби від кашлю. Якщо на початковому етапі не вжити заходів, легка застуда може легко перейти в бронхіт або пневмонію. Але достатнього базового курсу лікування, щоб через кілька днів відчути стійке поліпшення стану.

В аптечці обов'язково повинні бути пластирі, бинти (еластичний і стерильний), репеленти (засоби для захисту від укусів комах), а також протиопікові мазі. Все це можна легко замовити в інтернет-аптеці на етапі планування майбутньої поїздки: ліки будуть оперативно доставлені одержувачу за вказаною адресою, або їх можна отримати в найближчій аптеці в зручний час.