Автоматика для відкатних воріт

Автоматика для відкатних воріт
Автоматика для відкатних воріт

Багато вважає, що автоматика для відкатних воріт це всього лише електропривод. Але вони помиляються, адже це набір комплектуючих, які і створюють механізм, завдяки якому ворота рухаються в автоматичному режимі. Таким чином слід точно знати, які елементи повинні бути придбані, щоб забезпечити безперебійну роботу автоматичної системи. 

Що таке автоматика для відкатних воріт

Отже, автоматика для відкатних воріт – це цілий комплект елементів, завдяки яким вся система злагоджено працює. Такий набір можна встановити тільки на даний тип воріт, тобто автоматизувати розпашні або гаражні ворота ви не зможете. 

Давайте ж розберемо, що повинно входити в комплект для автоматизації відкатних воріт. Насамперед це електропривод. Він вважається основним вузлом. Привод представляє собою двигун, плату керування, частину системи кінцевих вимикачів, приймач для сигналу від пристрою керування. Це все знаходиться під кришкою. 

Також в комплекті є магнітні або механічні кінцеві вимикачі та пристрій керування (пульт, кнопка, GSM-модуль тощо). Крім цих елементів потрібна ще зубчата рейка, але вона поставляється метровими шматками, тому їх кількість залежить від ширини отвору (слід брати з запасом, щоб точно дістати до місця встановлення приводу).

Крім цих основних комплектуючих ще можна придбати фотоелементи безпеки та сигнальну лампу.

Ціна автоматики для відкатних воріт

Ціноутворення на комплекти автоматики для відкатних воріт впливає багато факторів. Серед них бренд та країна походження, потужність двигуна, наявність тих чи інших комплектуючих тощо.

Чому першим фактором ми назвали бренд та країну походження? 

Все просто, адже багато людей переплачують тільки за ім’я виробника, хоча можна знайти автоматику менш відомого бренду, але з більш якісними деталями та потужнішим двигуном. А країну походження не слід брати до уваги, тому що виробник може бути зареєстрований в одній з країн Європи, а виробляти свої товари в Китаї. 

Також слід зазначити, що комплекти з механічними кінцевими вимикачами будуть вартувати трішки менше, чим комплекти з магнітними. Але останні більш надійні і працюють у будь-яку погоду. 

Загальний опис відкатних воріт

Давайте ж розберемо що ж таке відкатні ворота

Це такий тип воріт, при якому вони відкочуються в бік вздовж огорожі. Таким чином стулка не заважає, адже не займає багато місця. Слід також зазначити, що існує три підтипи такої конструкції. 

Можна організувати відкочування убік за допомогою роликів, які кріпляться по кутам внизу стулки. Таким чином ворота будуть рухатися або по поверхні проїзду, або ж по рейці, яка буде вбудована до цієї поверхні. Ще одним варіантом є підвішування балки над проїздом. Таким чином будуть організовані підвісні відкатні ворота.

І останній підтип – консольні відкатні ворота. На наш погляд, найвдаліший, оскільки не має недоліків, які мають попередні два. Ворота рухаються над проїздом. 

Переваги та недоліки – порівняння відкатних та розпашних воріт

Давайте порівняємо, які переваги над розпашними мають відкатні ворота. Насамперед – відкатна стулка не вимагає стільки простору для відкриття, скільки цього потрібно для відкриття/закриття розпашних воріт. Також вона дуже проста у використанні, адже відкатні ворота можна відкривати навіть однією рукою. Таким не можуть похвалитися розпашні ворота, адже поки ви відкриєте та зафіксуєте одну стулку, а потім проведете ті ж маніпуляції з іншою пройде більше часу, ніж це буде з відкриттям відкатних воріт. 

Крім того відкатна стулка майже не підлягає вітровому навантаженню

Та крім цих переваг є й недоліки. Насамперед, виготовити відкатні ворота трішки дорожче, ніж розпашні. Потрібно окрім матеріалів для виготовленню стулки купити ще й набір комплектуючих. Також варіанти форм для відкатних воріт трішки скудні, аніж у розпашних.