Білий дім: Путін має припинити говорити про наші вибори

Путин должен умолкнуть о наших выборах
Путин должен умолкнуть о наших выборах

Білий дім закликав президента Росії Володимира Путіна не коментувати американські вибори і не втручатися в них.

Про це заявив радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки США Джон Кірбі під час аудіобрифінгу.

Коментуючи на прохання журналістів слова Путіна, що він нібито підтримує на виборах президента США кандидатку від Демократичної партії Камалу Гарріс, Кірбі відповів:

"Путін повинен перестати говорити про наші вибори. Крапка. Він не повинен нікому надавати перевагу - тому чи іншому. Єдині люди, які повинні визначати, хто буде наступним президентом Сполучених Штатів, - це американський народ. Тож ми були б дуже вдячні, якби пан Путін: "а" - припинив говорити про наші вибори, і "б" - припинив у них втручатися".

У четвер, 9 вересня, під час Східного економічного форуму в російському Владивостоку Путін під оплески та сміх ведучої і присутніх заявив, що підтримує Гарріс:

"Нашим фаворитом, якщо можна так сказати, був чинний президент Байден. Його зняли з перегонів, але він рекомендував своїм прихильникам підтримати Гарріс. І ми теж так зробимо, будемо її підтримувати..."

Крім того, Путін додав, що Гарріс "виразно і заразливо сміється", що свідчить про те, що "в неї все добре".

"Трамп же запровадив таку кількість санкцій та обмежень щодо Росії, скільки до нього не запроваджував жоден президент. Якщо у пані Гарріс все добре, то можливо вона утримається від цього", - сказав Путін.

Джерело: Голос Америки

Читайте также