Британський принц Гаррі офіційно став резидентом США

Британський принц Гаррі, герцог Сассекський, син короля Чарльза III та п'ятий у черзі на британський престол, офіційно підтвердив, що став резидентом США. Про це пише Associated Press. За даними видання, туристична компанія, яку він контролює, цього тижня подала документи, які інформують британську владу про те, що він переїхав і тепер проживає у Сполучених Штатах.

Журналісти Associated Press звернули увагу, що офіційне визнання зроблено через чотири роки після того, як Гаррі та його дружина Меган, герцогиня Сассекська, «втекли» на віллу в Південній Каліфорнії.

«Офіційний статус підкреслює зростаюче відчуження принца від Британії після того, як вони з Меган самоусунулись від королівських обов’язків, щоб укладати прибуткові медіа-угоди в Америці. З тих пір Гаррі неодноразово критикував королівську сім'ю, включаючи звинувачення в несвідомому расизмі, які були включені в серіал Netflix і автобіографічну книгу принца під назвою Spare», – пише видання. 

Зокрема, у своїй автобіографії Spare представник королівської сім'ї розповів, що раніше вживав наркотики, що за американським законодавством зазвичай є причиною для відмови у візі. У книзі він зізнався, що вживав кокаїн, канабіс і психоделічні гриби.

Раніше стало відомо, що у якості дати початку свого офіційного проживання в США принц Гаррі вибрав день, коли він і Меган залишили котедж Фрогмор. Пара вивезла останні речі із палацу у Віндзорі 29 червня минулого року. Королівські експерти заявили, що принца було «глибоко поранено» наказом батька залишити котедж, який був його весільним подарунком від королеви Єлизавети.

До слова, Дональд Трамп натякнув, що герцог Сассекський не отримає «особливих привілеїв», якщо збрехав про вживання наркотиків у своїй візовій анкеті. Тому у разі, якщо політик переможе на виборах, можлива депортація принца. Про це повідомляє Daily Mail.

Принц Гаррі живе в Америці з 2020 року в особняку в Монтесіто з дружиною Меган Маркл і двома дітьми, Арчі і Лілібет.