Буданов назвав мету наступу РФ на Харківщині, і це не "буфер"

Буданов назвав мету наступу РФ на Харківщині, і це не

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що поширення інформації про нібито створення росіянами "буферної зони" має певну мету - посіяти паніку та хаос усередині країни.

Про це він сказав у ефірі телемарафону.

"Передусім мета - посіяти хаос і паніку всередині держави. Всі ці розмови про "буферні зони" і так далі..., так, а де вони її роблять? На двох окремих напрямках. А між ними як бути? А як праворуч-ліворуч із буферною зоною? Це не серйозна просто розмова. Це офіційна позиція, яку озвучило російське керівництво, щоб виправдати і хоч якось пояснити росіянам, що вони роблять зараз у Харківській області", – заявив Буданов.

Обстріли Харківщини

Глава ГУР зазначив, що жодної суцільної "буферної" смуги, яка б дозволила "захистити Бєлгород" немає. Фактично окупанти розпочали наступ на двох окремих напрямках. Він також додав, що також українська сторона не бачить, що створити "буферну зону" було б реально.

"Та й Бєлгороду це не сильно "допомогло", - зазначив Буданов.

Крім того, додав він, ще однією метою ворога є відволікання українських сил та засобів. Буданов повідомив, що Сили оборони створили невеликі резерви.

"Розтягнути їх по фронту і закинути, як то кажуть, на оборону самих себе. Але я думаю, що все ж таки ми з цим впораємося", - заявив він.

Раніше американське видання NYT зазначило, що росіяни розпочали наступ у Харківській області, бо зрозуміли головну проблему ЗСУ.

Читайте также: