Чи їстівна в бананах чорна верхівка плоду. Дослідники поставили крапку

Мабуть немає такої людини, яка хоча б раз не їла банан. Більшість таких людей при відкритті плоду, викидають чорну грудочку на "верхівці" у смітник. Думають, що вона не їстівна.

Насправді в ній немає нічого поганого. Ця чорна грудочка повністю їстівна і не викличе жодних наслідків, якщо її ненароком з'їсти. Цю частину банана зазвичай викидають через жорстку текстуру і гіркий смак.

Дослідники вирішили поставити крапку в суперечках про походження цієї частини банана, пише IFLScience.

Чорна і неприємна грудочка в банані не пов'язана з насінням рослини. Вона є залишком квітки, з якої й виросла гігантська бананова ягода.

Учені також нагадують, що банани ростуть на деревах гронами. Їхній короткий кінець із чорною грудочкою це "верхівка" плоду, а стебло "низ". Частина людей очищає банани, відламуючи плодоніжку, а неприємна грудочка залишається в самому кінці.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Їстівний банан це культивований одомашнений фрукт. Дикі мавпи взагалі ніколи не стикаються з бананами в природі, якщо тільки не живуть поруч із людським житлом, де висаджено банани", каже професорка Кетрін Мілтон із Каліфорнійського університету в Берклі, що спеціалізується на приматах.

Люди, які хворіють цукровим діабетом, бояться їсти фрукти. Через те, що у цих плодах міститься багато цукру.

Наприклад, не варто їсти стиглі банани, хурму, манго. Також високий вміст цукру мають кавуни.