Чи потрібен сонцезахист для тіла та як його вибрати?

Чи потрібен сонцезахист для тіла та як його вибрати?
Чи потрібен сонцезахист для тіла та як його вибрати?

Використання протисонцевих засобів для обличчя на постійній основі поступово стає нормою, проте дуже часто люди забувають про захист тіла. Воно також потребує захисту в весняно-літній період, коли сонце особливо активне. І справа не тільки у фотостарінні, тривале перебування на сонці без спеціального захисту може призвести до розвитку меланоми. Саме тому фахівці рекомендують на відпочинку та під час тривалого перебування на сонці користуватися санскріном у формі спрею чи крему.

Гарно підійде для всіх типів шкіри Anthelios ультралегкий спрей SPF 30 від бренду La Roche-Posay. Він має водостійкий ефект, гарно вбирається, не залишає жирного сліду, не бруднить одяг та забезпечує надійний захист.

Чому важливо використовувати сонцезахист для тіла?

Якісний догляд за шкірою тіла неможливий без використання протисонцевого засобу. Він потрібен кожній людині в весняно-літній період при тривалому перебуванні на сонці, особливо власникам проблемної шкіри, адже здатний захистити від:

  • сонячних опіків;
  • гіперпігментації;
  • фотостаріння та появи ранніх зморшок, дряблості шкіри;
  • пошкодження клітин дерми;
  • раку шкіри (меланоми);
  • розвитку доброякісних та злоякісних пухлин у глибоких шарах дерми та тканин.

Засмагаючи без належного захисту від шкідливих УФ-променів, люди наражають себе на небезпеку та створюють умови для погіршення стану й вигляду шкіри. Наносити його необхідно на відкриті ділянки тіла кожного разу при виході на сонце, коли планується тривале перебування протягом більше ніж 10-15 хвилин.

Як вибрати протисонцевий засіб для шкіри з атопічним дерматитом?

Шкіра з атопічним дерматитом особливо потребує високого рівня сонцезахисту. Він повинен використовуватись одночасно з лікуванням на відкритих ділянках тіла кожного дня та регулярно оновлюватись, відповідно до рекомендацій косметолога та інструкції конкретного засобу.

При виборі сонцезахисту необхідно звернути увагу на склад: важливо, щоб у ньому були присутні доглядові зволожувальні компоненти. Слід уникати засобів на хімічних фільтрах (для інших типів шкіри вони можуть бути ідеальним варіантом, але подразнюють чутливу, проблемну) та віддавати перевагу аналогам на фізичних фільтрах.

Найкращим варіантом для чутливої шкіри з атопічним дерматитом буде дерматокосметика, яка не містить алергенів, подразнюючих компонентів і має заспокійливі та зволожувальні властивості.