Чим насправді є банани, огірки та помідори - відповідь здивує

Як не дивно, ми часто називаємо фруктами чи овочами те, що насправді до них не відноситься. Наприклад, банани, помідори, баклажани чи виноград.

Багато хто дивується, дізнавшись, що все це - ягоди. Визначення ягід з наукової точки зору дає видання Mirror.

Ягода - це плід, який походить з однієї зав'язі і має м'яку шкірку та м'ясисту середину. Тому, наприклад, полуниці чи малини - зовсім не ягоди.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Саме слово "ягода" увійшло у вжиток задовго до появи ботанічної класифікації. Саме тому полуниці й називають ягодами, хоча технічно вони не потрапляють у цю підкатегорію, адже походять з квітів з декількома зав'язями.

Загалом ягоди складаються з трьох основних компонентів: м'якої зовнішньої оболонки плоду, його середини та насіння. Банани мають м'яку шкірку, м'ясисту середину й містять насіння в центральній, внутрішній частині плоду.

Характерним для ягід критеріям відповідають також виноград, ківі, баклажани, помідори, авокадо, огірки та гарбузи.

"Простіше кажучи, все, що вважається ягодою, підпадає під загальну категорію фруктів, але не всі фрукти відповідають ботанічним критеріям, щоб бути ягодами". - пише видання.

Мабуть немає такої людини, яка хоча б раз не їла банан. Більшість таких людей при відкритті плоду, викидають чорну грудочку на "верхівці" у смітник. Думають, що вона не їстівна.

Насправді в ній немає нічого поганого. Ця чорна грудочка повністю їстівна і не викличе жодних наслідків, якщо її ненароком з'їсти.