Чим восени обробити грядки з часником, щоб був гарний урожай

Щоб висаджений на зиму часник був стійким до різноманітних хвороб та дав гарний урожай, потрібно правильно обробити грядки.

Найчастіше зимовий часник хворіє на хибну борошнисту росу (пероноспороз) та фузаріоз. Трапляються також рожева коренева гнилизна, біла гнилизна, зелена гнилизна і мозаїка часнику. Про те, як цього уникнути, пише Gazeta.ua.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Восени після висаджування часнику, а також навесні, коли потепліє, грядки необхідно полити розчином марганцівки. Це дієвий засіб проти багатьох захворювань, що мають вірусну, бактеріальну або грибкову природу.

Розчином марганцівки можна попередити борошнисту росу, фітофтороз, різного виду гнилизну, мозаїчну хворобу та чорні ніжки.

Щоб приготувати розчин, потрібно у 10 л води розвести марганцівку таким чином, щоб колір розчину був яскраво рожевим, насиченим. Цього вистачить на обробку 2 кв.м грядки часнику. А навесні знову слід зробити такий розчин. Це допоможе знезаразити як землю, так і вже посаджений часник і дозволить отримати чудовий урожай.

Варто пам'ятати, що такий розчин не можна зберігати, його потрібно відразу використати.

Посадку часнику на зиму в більшості регіонів закінчують до кінця жовтня. Але в місцях, де довга й тепла осінь, можна сіяти часник і в листопаді.

Найкраще займатися посівом озимового часнику на спадному Місяці. Під час повного місяця, а також за день до нього і день по тому посадкою рослин займатися все ж таки небажано.