Де дешевше: як відрізняється ціна огірків та помідорів у супермаркетах та на ринках

Разница в ценах на огурцы и помидоры
Разница в ценах на огурцы и помидоры

Українцям показали свіжі ціни на огірки та помідори у супермаркетах та на ринках Києва та Одеси.

Як передає "Хвиля", про це свідчать дані порталу Мінфін та статистичні дані на ринках.

Вартість продуктів у супермаркетах та на ринках часто може відрізнятися. Для покупців дуже важливо знати, де можна придбати їх дешевше, адже таким чином можна суттєво заощадити. Особливу цікавість викликають ціни на овочі, які є невід'ємною частиною щоденного раціону українців. Тому покажемо, скільки коштують огірки та помідори станом на 18 вересня.

Ціни на овочі в Україні

Супермаркети

Тут кілограм огірків ви можете придбати за 62,50 грн. Зверніть увагу, що також є гладкі огірки за ціною 86,30 грн/к, довгоплідні – 84,99 грн/кг, колючі – 72,00 грн/кг.

Ціни на помідори дещо вищі залежно від виду – 72,96 грн за кіло. За рожеві доведеться віддати 79,90 грн/кг. А ось кілограм помідорів вершка продається за 57,05 грн.

Ціни на Столичному ринку

Зазначимо, що на ринку ви можете спостерігати ціни нижчі, принаймні на огірки. Цінник на них коливається від 45 грн/кг до 55 грн/кг.

Що стосується червоних помідорів, то їх вартість стартує від 60 грн/кг і досягає 70 грн/кг. Мінімальна ціна на рожевий помідор встановлена ​​на рівні 75 грн/кг, а ось максимальна сягає 85,00 грн/кг. Також на ринку можна знайти помідори Чумак від 17,00 грн/кг до 25,00 грн/кг. Найдорожче продаються жовті помідори – від 85 грн/кг до 100 грн/кг.

Ціни на одеському ринку "Початок"

В Одесі ситуація дещо інша. Зокрема оптова ціна українських огірків становить від 30 до 50 гривень за кіло. А ось максимальна сягає 80 грив за кіло.

На червоні помідори показано лише мінімальну ціну – від 18 до 20 гривень за кіло. Черрі по опту ви можете придбати від 30 до 50 гривень за кіло. А ось максимальна вартість на них сягає 100 гривень за кіло. Цінник на жовті коливається від 45 до 90 гривень за кіло.

Нагадаємо, як змінився індекс борщу за останні роки. 

Читайте также