До 34 тисяч гривень: водіям нагадали про штрафи за прострочений техогляд

До 34 тисяч гривень: водіям нагадали про штрафи за прострочений техогляд

Українським водіям слід уважно ставитись до проходження обов'язкового технічного огляду транспортних засобів. Ігнорування цієї процедури загрожує серйозними штрафами.

Як нагадали експерти в коментарі РБК-Україна, керування автомобілем без діючого талона техогляду може обійтися водієві 3400 гривень штрафу. Проте за повторного порушення розмір стягнення зростає у 5 разів - до 17 000 гривень.

Ще суворіше карається експлуатація машин із серйозними технічними несправностями. За це правопорушення передбачено штраф від 8500 до 17 тисяч гривень.

Посадовцям, відповідальним за своєчасне проходження техогляду автопарками, загрожують санкції до 34 000 гривень у разі прострочення талону.

Штрафи для водіїв

Крім штрафів законодавство передбачає й інші можливі покарання для злісних порушників правил техогляду. Наприклад, позбавлення прав водія на строк від 3 до 6 років або адміністративний арешт до 10 діб.

Крім того, додаткові штрафи можуть наслідувати керування транспортним засобом із простроченими реєстраційними документами, страховим полісом або техпаспортом.

Додамо, що в Україні запрацював Є-протокол обов'язкового техогляду. Ми розповідали, що змінилося.