До Байдена потім: стало відомо, з чого Зеленський розпочне свій візит до США

Зеленский начнет свой визит в США
Зеленский начнет свой визит в США

Президент України Володимир Зеленський планує розпочати свій візит до США 22 вересня з відвідин заводу боєприпасів у Пенсільванії.

Як повідомляє агентство AP із посиланням на двох американських чиновників, цей завод виробляє критично важливі боєприпаси для протистояння України у війні з РФ.

За інформацією джерел, Зеленський відвідає Скрентонський завод боєприпасів. Це одне з небагатьох підприємств США, де виготовляються 155-міліметрові артилерійські снаряди, що використовуються у гаубичних системах. Ці снаряди здатні вражати цілі на відстані до 32 кілометрів, що дає змогу військовим знищувати ворожі об'єкти з безпечної відстані.

Після відвідин заводу український лідер вирушить до Нью-Йорка, де 24 вересня виступить на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Потім Зеленський переміститься до Вашингтона для зустрічі з президентом Джо Байденом та віце-президентом Камалою Гарріс. Переговори заплановано на 26 вересня.

Цікаво, що в рамках візиту може відбутися зустріч Зеленського з колишнім президентом США, кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом. Сам український президент підтвердив можливість такої зустрічі наступного тижня.

Додамо, що раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що президент України Володимир Зеленський на зустрічі з лідером США Джо Байденом має намір порушити питання офіційного запрошення України до НАТО.

Читайте также