Дозвол на далекобійні удари по території РФ має для України символічний характер - аналітик

Разрешение на дальние удары по территории РФ
Разрешение на дальние удары по территории РФ

Рішення про надання дозволу на далекобійні удари західною зброєю по тилах РФ має для України символічний та частково військово-стратегічний характер.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак.

"Саме рішення більше має символічний характер для України. Ну, й частково військово-стратегічний характер, тому що останні успіхи України, наприклад, проілюстровані акцією під Торопцем, щодо складу боєприпасів, та удар по потягу з російською зброєю, вони явно вказують на те, що в них є військова доцільність, в цих рішеннях з дозволу на далекобій по суверенній території Російської Федерації", — сказав він.

Постернак вважає, що таке рішення має дуже важливий символічний характер, тому що в цьому випадку Захід демонструє нікчемність "червоних ліній" Путіна, показує силу.

"Захід фіксує якусь нову реальність у війні, яка транслюється як сигнал для росіян, перш за все, що їхній військовий злочинець, лідер, поставив країну в дуже серйозний, ризиковий стан, коли західна ракета може опинитися поблизу військового об’єкта на території Росії, й росіяни стануть свідком цієї катастрофи, пов’язаної зі знищенням військової могутності "великої держави"", — сказав політтехнолог.

Він прогнозує, що, найімовірніше, найближчим часом буде ухвалено рішення щодо дозволу на нанесення далекобійних ударів західною зброєю вглиб РФ.

"Або не ухвалюється, і тоді, як сказав президент Зеленський, ми йдемо, продовжуємо йти за цим планом, за “планом Б”, у якому ми вже живемо", — сказав Постернак.

Читайте также