Джо Байден назвав Путіна "божевільним сучим сином"

Президент США Джо Байден назвав президента Росії Владіміра Путіна "божевільним сучим сином" і розкритикував колишнього президента Дональда Трампа за його реакцію на смерть опозиційного лідера Росії Олексія Навального.

За інформацією The Hill, Байден говорив про зміну клімату на заході зі збору коштів у Сан-Франциско, штат Каліфорнія, коли назвав Путіна абревіатурою SOB — son of a bitch — сучим сином.

"Це остання екзистенційна загроза, це клімат. У нас є божевільний сучий син Путін та інші, і ми завжди повинні турбуватися про ядерний конфлікт, але екзистенційна загроза для людства — це клімат", — сказав він.

Президент Байден прямо звинуватив Путіна у смерті Навального в російській в'язниці. Він також розкритикував Трампа, який не згадав Путіна у своїй реакції на смерть Навального, а натомість поскаржився на прокурорів, суддів і демократів, які нібито змовилися проти нього.

"Якби я стояв тут 10-15 років тому і сказав все це, ви б всі подумали, що я повинен бути ув'язнений", — сказав Байден про коментарі Трампа.

Президент сказав, що колись республіканці мали "американський моральний центр", але, схоже, він втрачений.

У п'ятницю Білий дім має оприлюднити великий пакет санкцій проти Росії. Очікується, що він притягне Росію до відповідальності за те, що сталося з опозиційним лідером, і доповнить санкції проти Росії, впроваджені з початку війни.

Джерело: ZN.UA