Фіцо пригрозив зупинити постачання дизеля в Україну

Дизель, остановка, поставка, угроза, Фитцо
Дизель, остановка, поставка, угроза, Фитцо

Премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо провів зустріч із послом України Мирославом Кастраном щодо заборони постачання нафти російського "Лукойлу". Він заявив, що внаслідок цього Братислава може обмежити постачання дизельного пального.

"Якщо транзит російської нафти через Україну за короткий час не відновиться, Slovnaft не продовжить постачання в Україну дизеля, який покриває десяту частину споживання України", — заявив він.

Він додав, що подальша дія цієї санкції "лише зашкодить" Україні, Словаччині та Угорщині. За його словами, посол отримав інформацію про технічне рішення імпорту нафти, яке Фіцо ще раніше запропонував українському прем'єр-міністрові Денису Шмигалю.

"Якщо Євросоюз хоче вийти з-під тотального впливу Сполучених Штатів, мені доведеться подумати про форми співпраці з Російською Федерацією, яка також має передбачати співпрацю у сфері стратегічної сировини", — заявив Фіцо.

Раніше Financial Times із посиланням на власні джерела написало, що Європейська комісія відхилила прохання Угорщини та Словаччини закликати Україну скасувати заборону на транзит російської нафти "Лукойлу".

Джерело: hromadske.ua

Читайте также