Імплантація зубів у Івано-Франківську: все, що потрібно знати

Імплантація зубів у Івано-Франківську: все, що потрібно знати
Імплантація зубів у Івано-Франківську: все, що потрібно знати

Імплантація зубів – це найрезультативніший і найтриваліший за терміном експлуатацією спосіб реставрації. Вона дозволяє відновити повноцінну жувальну функцію одного або групи органів. Імплантація полягає у складній хірургічній методиці під час якої в достатню за обсягом щелепну кістку встановлюється втрачений зуб. Процедура потребує професіоналізму та використання якісних матеріалів, тому для її виконання треба обрати перевіреного фахівця.

Визначення та основні етапи процедури

Імплантація зубів в Івано-Франківську проводиться лікарем-імплантологом в операційній. Під час складного, хірургічного втручання у кісткову тканину щелепи пацієнта встановлюють міцний металевий штифт. Основою для імплантату є цирконій або титан. Саме штифт стає каркасом для майбутнього зуба. 

Розглянемо детальніше з яких етапів складається процедура:

  1. Підготовчий. Включає первинний огляд у фахівця, призначення комплексного обстеження (РГ, КТ), постановку діагнозу і спільний вибір імплантату. За потребою у підготовчий етап може входити лікування, видалення ураженого органу, санація порожнини.
  2. Операція. Дентальна імплантація проводиться імплантологом швидко й безболісно (за допомогою місцевої анестезії). У зоні розрізу щелепної тканини встановлюється титановий штифт або штучний корінь. Завдяки спеціальному різьбленню, подібному до шурупа, він імплантуватиметься у кістку за місцем втраченого раніше зуба.
  3. Остеоінтеграція. Залежно від клінічної картини й типу імплантату період приживлення займає від 3 до 6 місяців. На цьому етапі імплантат закріплюється у масі щелепної кістки. 
  4. Встановлення та фіксація коронки. Після повного загоєння, у верхній частині конструкції штучного кореня встановлюється гвинтова заглушка. Заздалегідь підготовлена коронка зуба повністю імітує природний орган. 

Залежно від початкового стану ротової порожнини та побажань пацієнта протезування може проводитися за одне відвідування лікаря (з моментальним навантаженням, одразу після видалення органу) або у кілька візитів.

Переваги імплантації 

Сучасні стоматологічні методики дають змогу виконати безпечне, малоінвазивне відновлення зубного ряду. Крім цього вони надають наступні переваги:

  1. Забезпечують природний, красивий зовнішній вигляд зубного ряду. Відновлені штучні зуби відчуваються як власні, з ними усмішка стає бездоганною.
  2. Покращена функціональність органу. Імплантація повертає повноцінну жувальну та мовленнєву здатності. Вона покращує якість і комфорт життя пацієнта.
  3. Довговічний термін експлуатації імплантованої конструкції. Попри високу вартість процедури, вона швидко окупається. Світові виробники гарантують довгі роки служби імплантатів. Деякі з яких можуть служити десятиріччями.

Професійні фахівці гарантують успішний результат навіть у запущених клінічних випадках. 

Наприклад, довірившись стоматології Dr. Ali Dental Center пацієнти отримують сучасний, індивідуальний, а головне комплексний підхід при розв'язанні проблем з зубами.