КНДР випробувала гіперзвукову твердопаливну балістичну ракету

КНДР заявила про перше балістичне випробування гіперзвукової твердопаливної ракети у 2024 році.

Балістична ракета середньої дальності оснащена гіперзвуковою боєголовкою, пише The Associated Press.

"14 січня південнокорейські і японські військові зафіксували запуск ракети з полігону поблизу північнокорейської столиці Пхеньян. Згодом офіційне Центральне телеграфне агентство КНДР повідомило, що запуск був спрямований на перевірку надійності твердопаливних двигунів ракети і маневреності гіперзвукової боєголовки. Воно назвало випробування успішним", - сказано в повідомленні.

Ракета пролетіла близько 1 тис. км, перш ніж впала у водах між Корейським півостровом і Японією, заявив Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Ракети середньої дальності Північної Кореї, зокрема Hwasong-12, можуть досягти американської тихоокеанської території Гуам. Вони працюють на рідкопаливних двигунах, які потрібно заправляти перед запуском і не можуть залишатися заправленими протягом тривалого часу", - йдеться у матеріалі.

Водночас ракети із вбудованим твердим паливом можна швидше підготувати до запуску. Їх легше переміщати і приховувати. Теоретично, це ускладнює виявлення і запобігання запуску заздалегідь.

Українській розвідці відомо про постачання КНДР зброї до Росії. Інформацію про передачу балістичних ракет ще уточнюють. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

За інформацією ГУР, Північна Корея вже передала Росії артилерійські снаряди, боєкомплекти, снаряди для реактивних систем залпового вогню та міни.