Колеги загиблого Монастирського розказали про важливе рішення, ухвалене міністром у лютому-2022

Колеги загиблого Монастирського розказали про важливе рішення, ухвалене міністром у лютому-2022

На початку повномасштабного вторгнення Росії тодішній міністр внутрішніх справ Денис Монастирський ухвалив рішення про видачу зброї цивільним, які готові обороняти Батьківщину. Про це йдеться у документальному фільмі «Щоденник Монастирського».

«Це було його рішення – видавати зброю цивільному населенню, яке готове боронити свою країну», – розповіла радниця колишнього міністра внутрішніх справ Леся Червінська.

Заступник головнокомандувача Збройних сил України Микола Балан зазначив, що видачу зброї організували не лише в Києві, а й по всій території держави.

«Денис Анатолійович підійшов до цього не як міністр, а як цивільна й креативна людина, яка подумала, що ж нам треба зробити, щоб захищатися. А щоб захищатися потрібна зброя», – розповів заступник головнокомандувача ЗСУ.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що на початку російського повномасштабного вторгнення Денис Монастирський був одним з тих, хто входив до вузького кола людей, які лишилися у Києві на Банковій.

Зазначимо, «Щоденник Монастирського» – це фільм, створений на основі відеощоденника, який вів ексочільник МВС від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, а також спогадів і розповідей про нього його мами, дружини, друзів, колег. Прем’єра відбулася в п’ятницю, 17 листопада.

Нагадаємо, вранці 18 січня 2023 року у Броварах Київської області розбився гелікоптер. На його борту було керівництво Міністерства внутрішніх справ, серед загиблих – міністр Денис Монастирський та його перший заступник Євген Єнін. 

21 січня у Національному центрі «Український дім» відбулося прощання з керівництвом і співробітниками Міністерства внутрішніх справ України, які загинули під час виконання службових обов’язків.