Коли кіт нудьгує: як розважити тварину

Як і людям, домашнім тваринам теж іноді буває нудно. Для них це доволі небезпечний психологічний стан, адже з нудьги тварина може почати робити чималий безлад.

До того ж, в домашнього улюбленця, якому весь час нудно, може зіпсуватись характер. Насамперед йдеться про більш соціальних собак, але коти також можуть відчувати нудьгу і переживати її наслідки. Як проявляється ця емоція у котів та що робити, щоб кішка перестала нудьгувати, пише OBOZREVATEL.

Найпершою ознакою того, що котові нудно, є схильність до деструктивної поведінки. Тварина може почати скидати речі з полиць та столів, дерти кігтями меблі, тощо. Коли кіт починає так поводитись, можна просто спробувати звернути на нього свою увагу. Якщо це справді ознака нудьги, кіт з радістю переключиться на ігри з вами і забуде про своє бажання робити шкоду.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Якщо кіт флегматичний за характером, він може від нудьги ставати апатичним, забагато спати, втрачати інтерес до життя. А їхні активні родичі, навпаки, поводяться буйно бігають по квартирі, кричать, інколи проявляють агресію до членів родини та інших тварин.

Якщо кіт почав демонструвати один із цих симптомів, спробуйте більше з ним грати в ігри, просто погладьте. Тварина повинна відчувати вашу увагу.

Гарний спосіб позбавити кота нудьги ‒ забезпечити йому якнайбільше розваг. Можна придбати прості іграшки чи цілі головоломки, облаштувати будиночок з поличками та сховками, де кіт міг зможе лазити та спати.

Якщо характер тварини дозволяє, гуляйте з котом на вулиці. Тоді тварина зосередиться на вивченні нових територій і перестане нудьгувати. У такому разі потрібно подбати про захист кішки від паразитів та про безпеку.

Якщо жоден із цих способів подолати нудьгу в кота не допомагає, дивна поведінка тварини може виявитись ознакою хвороби. Тоді потрібно без зволікань звертатися з котом до ветеринара.

Приємно зрідка розглядати фотографії з милими тваринами, щоб підвищити свою уважність, продуктивність та настрій.

Ці милі істоти залазять у капці, роблять кумедними очі, щоб отримати довгоочікувану їжу, приймають ванну і навіть святкують свої дні народження, пише nowiveseeneverything. Now I've Seen Everything вибрав наймиліші фотографії з тваринами, щоб додати трохи позитиву у ваш день.