Колишній морський піхотинець США пояснив, чому він приєднався до боротьби за Україну (відео)

Бывший морпех США в форме, выстрел из автомата
Бывший морпех США в форме, выстрел из автомата

Тридцятирічний американець, колишній морський піхотинець з Каліфорнії Вольфганг Хагарті добровільно приєднався до Збройних сил України навесні 2022 року. Він брав участь у звільненні Харківської та Миколаївської областей у 2022 році, а зараз воює у складі підрозділу аеророзвідки на Донбасі.

Журналісти Голосу Америки вирішили дізнатися, які мотиви підштовхнули цього чоловіка.

Хагарті виріс у Каліфорнії, він професійний військовий третього покоління. Він служив 5 років морським піхотинцем США. Тому коли він побачив таку несправедливість, яка траплялась у нашій країні, він вирішив діяти.

За словами воїна, ніщо не рівняється з Україною. «Ніколи на Близькому Сході нікому не доводилося сидіти під постійним артилерійським обстрілом годинами підряд».

Вольфганг додав, що й надалі продовжуватиме боротися за Україну.

Нагадаємо, союзники по НАТО можуть надати Україні більше допомоги для деокупації територій. В іншому випадку ситуація в країні може стати ще більш небезпечною. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Як повідомлялося, Росія практично повністю відновила свої збройні сили після значних втрат під час вторгнення до України.

До слова, триває 771-а перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби сталося 65 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав шість ракетних та 85 авіаційних ударів, здійснив 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 20 БПЛА типу «Shahed-136/131». За допомогою протиповітряної оборони України було знищено 11 ударних БПЛА.

Читайте также