Коротка історія футболки – найзручнішого предмета одягу

Коротка історія футболки – найзручнішого предмета одягу
Коротка історія футболки – найзручнішого предмета одягу

Складно знайти більш популярний предмет одягу, ніж футболка. Маючи не так багато фасонів і маючи великий попит у своєму найпростішому базовому вигляді, вона не одне десятиліття носиться людьми різного віку на всіх континентах. Так, виробляє жіночі та чоловічі футболки Турція, Україна, Америка, країни Європи та Азії. Як же з'явився та змінювався такий зручний та популярний предмет одягу?

 

pastedGraphic.png

Одяг для війни та спорту

Історія футболки сягає початку 20-го століття, коли американська армія ввела новий тип взуття та одягу для солдатів. Це були легкі та дихаючі бавовняні варіанти, що допомагали відводити піт під час фізичних вправ та бойових дій. Подальші події зробили футболки дуже популярними серед широкого загалу:

 

  • 1920-ті – цей предмет одягу стає улюбленим у спортсменів через зручність та невисоку вартість. У цей час з'явилася його назва, що використовується і нині – з подачі футболістів, які використовували такий одяг під час гри.
  • 1930-ті – футболки використовуються як рекламний продукт для просування різних товарів та послуг. 
  • 1940-ті – цей предмет стає популярними серед молоді, що прикрашає її символами свободи та незалежності. Такий тренд зберігався кілька десятиліть – до 80-х років, коли футболка була виразником політичних та культурних уподобань свого власника.

 

Сьогодні цей одяг доречний майже при будь-яких ситуаціях: на тренуваннях, пікніках, вечірках, в офісах, у гостях тощо.

Футболка сьогодні

З часом з'явилися цікаві тканини, барвники, методи нанесення малюнка та інші нововведення, що зробили футболки ще більше різноманітними та популярними. 

 

Сьогодні вони є елементом не тільки масової та молодіжної культури, а й високої моди (футболки можна побачити на світських раутах і показах). Цей одяг можна носити в різних варіантах та в контексті різних культурних та соціальних подій, що робить їх універсальним та багатогранним елементом гардероба. 

 

Футболка стала важливим елементом життя та культури широкого загалу. Вона  відображає інтереси та стиль того, хто її носить.