Кремль вигадав новий спосіб приховати втрати РФ у війні проти України

Щоб приховати реальні втрати у війні проти України, російська влада хоче запровадити низку нових обмежень щодо доступу до публічної інформації.

Зокрема, пенсійному фонду терміново доручили засекретити дані про грошові виплати учасникам війни в Україні та їхнім сім'ям. Про це повідомляє Центр національного спротиву з посиланням на власні джерела.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Регіональні філії пенсійного фонду в Курській, Брянській та Бєлгородській областях вже отримали листи з вказівкою перестати завантажувати до "Єдиної державної інформаційної системи соціального захисту" інформацію про призначення фінансової підтримки та соціальних заходів учасникам так званої "СВО" та їхнім сім'ям.

Окрім того, окупаційним адміністраціям на захоплених територіях наказали обмежити списки осіб, які мають доступ до інформації щодо перебування особового складу армії РФ в Україні.

"Напередодні виборів президента РФ влада намагається максимально обмежити інформацію про загибель особового складу громадян Росії у війні проти України, побоюючись зростання антипутінських настроїв", - наголошують у ЦНС.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 15 січня склали 370 980 осіб. Протягом доби знищено ще 980 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу також знищено 14 російських танків та 20 бойових броньованих машин.