Куріння та страхування: як маленька цигарка створює великі проблеми

Куріння та страхування: як маленька цигарка створює великі проблеми

Куріння — це величезна та світова проблема. Щороку вона погіршує стан тисячам людей по всьому світу та, виходячи зі статистики, ситуація тільки погіршується. Здавалось, паління цигарок, якщо говорити про страхування, нічим не гірша проблема, ніж інші згубні звички, проте й в цій ситуації все набагато складніше. 

Для початку варто зазначити, що стосовно паління є надзвичайно багато міфів. Деякі з них невинні, а інші серйозно дезінформують людей, особливо молодь. Гарний приклад таких міфів — https://taslife.com.ua/blog/kurinnya-10-najposhyrenishyh-mifiv, де наводяться реальні факти, як насправді сильно паління впливає на здоров'я людини. Також варто згадати, що у світі стосовно цигарок та страхування вже є чимало прецедентів (доволі негативного досвіду), та саме їх потрібно розглянути окремо. 

Куріння проти страхування: як згубна звичка погіршує не тільки здоров'я, але й життя 

Куріння є однією з основних причин багатьох хвороб, і його вплив на страхові випадки є значним. Здавалось, дрібниця, проте вона може ускладнити життя. Наприклад, курці, як правило, сплачують вищі страхові внески за медичне страхування порівняно з некурцями. Це пов'язано з підвищеним ризиком виникнення у них захворювань, як рак легенів, серцево-судинні захворювання та хронічні обструктивні захворювання легень. Така статистика по світу просто вражає. 

Також через паління можна отримати відмову від покриття, і така практика доволі розповсюджена по світу. Наприклад, рак легенів або хронічний бронхіт можуть не бути покритими страховою, якщо було доведено, що вони викликані курінням. 

Ще в деяких країнах компанії можуть вимагати від своїх працівників не курити або брати участь у програмах відмови від куріння. Це знижує витрати на медичне страхування для всієї компанії.

Кілька вагомих аргументів 

Якщо потрібно більше аргументів, що паління є вагомою проблемою, якщо людина хоче застрахувати себе, то ось вони: 

  1. За даними ВООЗ, куріння є причиною близько 7 мільйонів смертей щорічно. Це впливає на страхові виплати за життя та медичні страховки у всьому світі.
  2. Куріння призводить до значних медичних витрат. В США, наприклад, медичні витрати, пов'язані з курінням, складають понад 170 мільярдів доларів на рік.
  3. В деяких країнах уряд змінює умови страхування, щоб врахувати вплив куріння. Наприклад, в Австралії курці сплачують більші внески до державної системи охорони здоров'я.

Звісно, така ситуація залишається не у всіх країнах, проте має масовий характер.